zondag 27 september 2015

Lijstjes, uitzoeken en regelen

Inmiddels zijn we van alles aan het uitzoeken en regelen. Een kleine update...

Werk

Zowel bij Marije als Michel is de werkgever (en collega's) inmiddels op de hoogte van onze plannen. We krijgen leuke reacties! Voor ons was het belangrijk dat in elk geval één van ons na de reis kan terugkeren. Dat lijkt te gaan lukken!

School

Iets waar we al een tijd ons hoofd over braken. Jasper is leerplichtig, en volgens de letter van de leerplichtwet is een wereldreis geen reden voor vrijstelling daarvan. Het maakt daarbij niet uit of je het onderwijs onderweg goed geregeld hebt. In de praktijk wordt ook vrijwel nooit toestemming gegeven. De oplossing is eigenlijk verrassend simpel: we zijn namelijk verplicht ons uit te schrijven uit Nederland. En dan geldt die Leerplichtwet niet meer.

Dat betekent natuurlijk niet dat onze kinderen een jaar lang geen les krijgen. Met hulp van school zullen we daar een plan voor maken. We zijn heel blij dat school ons daarbij wil helpen, en natuurlijk dat ze de plekken voor de jongens vrijhouden, zodat ze bij thuiskomst gewoon weer welkom zijn!

En verder...

Veel lijstjes, die we maken in een gedeeld Onenote bestand, van wat we allemaal nog moeten regelen en uitzoeken, wat we nog moeten aanschaffen (véél), wat er nog moet gebeuren aan de boot (ook véél). We hebben nog genoeg te doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten