zondag 20 december 2015

De kluslijst

En zo is het ineens al bijna 2016, het jaar waarin we vertrekken! De tijd vliegt voorbij, nog maar een half jaar te gaan. Hoog tijd om weer eens wat klussen af te strepen. We krijgen vaak de vraag of we nog veel moeten doen aan de boot. Het antwoord is ja. We moeten nog best veel doen aan de boot. Maar het zijn vooral heel veel relatief kleine dingen die stiekem toch best wat tijd vragen. 

Tsuru in de stalling
Zo vervingen we de spiegel op de deur van de natte cel (was een leuk ding hoor, in de vorm van een patrijspoort, maar met nogal nare uitstekende onderdelen, waar we ons al verschillende keren flink aan gestoten hebben), maakten we planken in de kledingkasten en verwijderden we het relingnet (inmiddels voor een tweede rondje in de wasmachine - even kijken of hij een beetje schoon wordt en - nog veel belangrijker - nog sterk genoeg is, of dat we een nieuwe moeten aanschaffen). Met vereende krachten vervingen we gisteren de radio, voor eentje die het a) doet en b) via USB en AUX muziek kan afspelen. Oók belangrijk. Michel monteerde de Navtex. Verder hing de marifoonantenne nog los in de kajuit, die moest netjes weggewerkt worden. Het was een heel gepruts met een trekveer, maar uiteindelijk lukte dat. 

Hangkast werd legkast

De niet meer helemaal schone relingnetten.

De radio doet het! (Even testen voordat we hem inbouwden).

Michel probeerde de Navtex te monteren op een onmogelijke plek. Dat lukte niet, dus we kozen een ander, beter bereikbaar plekje.

Vandaag nog een klusdagje (de jongens zijn uit logeren), dan klussen we aan de motor (antivries - al lijkt dat voorlopig niet echt nodig, v-snaar, groffilter diesel vervangenen) en de bimini (de zonnetent). Daar zit een gat in, en hij moet wat hoger geplaatst worden zodat we er ook fatsoenlijk onder kunnen staan. Ook is het plan om de genuasledes te vervangen. 

Het houdt ons van de straat :) Oh! En we staan (heel klein op de foto) in het blad Zeilen van deze maand, in een artikel over de vertrekkersdag een maand geleden. Ook leuk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten