zaterdag 2 januari 2016

De bootschappenlijst

Gelukkig nieuwjaar! Dit jaar was voor het eerst dat we de jaarwisseling helemaal met z'n vieren waren, en dat was fijn. De jongens maakten we rond kwart voor 12 wakker, wat vonden ze dat bijzonder! Ze genoten van het prachtige vuurwerk. Daarna kostte het wel wat moeite om weer in slaap te vallen, maar ach, dat mag de pret niet drukken. Het begin van het jaar waarin we ons grote avontuur gaan beginnen! We lezen intussen allerlei blogs van boten die net de oversteek gemaakt hebben, of daar net aan zijn begonnen. Volgend jaar zijn wij dat!

Onze hofleverancier geeft op oudjaarsdag altijd een vriendelijke korting, als je er op tijd bent. Wij moesten ook nog wel aardig wat aanschaffen, dus dat is interessant. Vooral veel dingen die-we-hopelijk-nooit-nodig-hebben. Maar het is ook altijd beredruk, op 31 december. Dus we vroegen of dat niet op een andere manier kon - en dat kon. Alle spullen van de lijst werden netjes voor ons opzij gelegd, en Michel kon vandaag langskomen om het spul op te halen (en te betalen). Zie hier de oogst!

De nieuwjaarsbuit

En wat is dat dan allemaal? Je ziet hier onder andere een stormfok, twee spinlock deckvest reddingsvesten, met lichtjes en personal life beacon (zodat er direct een alarm afgaat als er een van ons onverhoopt overboord valt), een epirb, voor een noodsignaal als we zinken, mooi vuurwerk, eveneens voor nood, nieuwe apparatuur om te sturen en te meten (wind, diepte, snelheid), een drijfanker, een apparaatje om de koelkast energiezuiniger te maken, een reservelijn... Nou ja, dat soort dingen dus. Minstens de helft hopen we ongebruikt weer door te kunnen verkopen na terugkeer :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten