zaterdag 23 april 2016

Prikken en lessen

Mijn vrije woensdag was goed volgepland deze week. 's Ochtends eerst met Jasper mee op excursie naar de Hortus, in het kader van het schoolthema 'Kriebelbeestjes en bloemen'. Erg leuk! Vooral ook bijzonder dat zo'n tuin waar je anders achteloos doorheen loopt veel meer in zich heeft dan je op het eerste gezicht ziet.

Eenmaal terug op school gelijk door: gesprek met de juf die ons helpt met de voorbereiding en straks onderweg ons aanspreekpunt is. Ze had een hele stapel boeken voor me klaarliggen! Voor zover bekend heeft ze me ook vast de thema's voor volgend jaar meegegeven. Da's handig, want dat maakt het makkelijk om alvast materiaal te zoeken en te downloaden. We hebben ongetwijfeld internet onderweg, maar alles wat nu al (digitaal) mee kan is meegenomen. Heerlijk hoor, een school die zo meedenkt!

Na het gesprek de jongens uit de les geplukt, en snel even wat gegeten thuis, want daarna mochten we door naar de Radboud Travel Clinic voor de prikken. Lekker voorbereid weer, want Michel en ik waren onze gele boekjes kwijt (maar ach, dachten we, die prikken zijn toch al meer dan 10 jaar geleden), en ook de vaccinatieboekjes van de kinderen hadden we niet bij ons. Leek me niet nodig omdat ze de standaardprikken hadden gehad, maar kennelijk is er de afgelopen jaren iets gewijzigd, waardoor niet helemaal duidelijk was of Jasper nou wel of niet de hepatitis B prik gehad had. Het consultatiebureau was gelukkig bereikbaar en kon uitsluitsel bieden. Met respectievelijk 2 (de jongens) en 3 (Michel en ik) pleisters op onze arm en 430 euro lichter konden we vertrekken. De aanvullende verzekering heeft zich nu al uitbetaald.

Toen hup door naar zwemles, en hoera, Jasper mag komende maand afzwemmen voor zijn A! Fijn dat dat bijna in the pocket is, hij heeft er hard voor gewerkt. En gelukkig vindt hij het zwemmen ook erg leuk. Tijdens de les even gebeld om een afspraak bij de huisarts te maken. "U kunt beter naar de GGD denk ik," reageerde de assistente. "Nou... nee. De prikken hebben we net gehad." Omdat we een jaar onderweg zijn, en meerdere keren lang op zee zitten, is het noodzakelijk om bepaalde medicatie (zoals antibiotica en pijnstillers) aan boord te hebben. Maandag na de meivakantie hebben we een afspraak. De conceptlijst is inmiddels zo goed als klaar, ben benieuwd naar zijn adviezen! En ook wel een beetje spannend of we de medicijnen meekrijgen, want er staat best heavy stuff op.

Dat was de volle woensdag. Maar vermeldenswaardig is ook dat op dinsdag de mast teruggeplaatst is! Dit weekend gaan we een kijkje nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten