zondag 13 november 2016

Bijna (weer, nog meer) onderweg

Het echte werk gaat beginnen. Morgen zitten we voor het eerst langer op zee dan tijdens de oversteek van Biskaje, ditmaal zonder opstapper, maar met een groep medevertrekkers om ons heen. De Freya vertrekt samen met ons vanaf La Gomera, Agaath en Grutte Grize tegelijkertijd vanaf Tenerife. Zij hebben allemaal een SSB-zender, waarmee ze via de radio met elkaar kunnen praten. Wij kunnen alleen luisteren, en hebben afgesproken om via de satelliettelefoon dagelijks per mail even te laten weten hoe het ons vergaat.

 

Een week op zee. Dat is best lang. Niet als alles goed gaat, wél als niet alles goed gaat. De Grutte Grize brak hun oversteek vorige week na een dag af omdat ze problemen hadden met hun elektrisch systeem. Inmiddels opgelost, dus ze kunnen verder. Een andere boot had een opstapper met medische problemen. Via alle mogelijke kanalen werd hulp opgetrommeld, het was mooi om te zien hoe hecht het vertrekkerswereldje dan is. Met de opstapper kwam het allemaal goed gelukkig. Het maakt je ook weer even kwetsbaar voelen. Julian is niet helemaal fit. Niet iets waar ik me normaal druk om zou maken, maar nu vond ik het toch wel fijn dat we een kinderarts in ons gezelschap hebben, en dat ik even met haar kon sparren.

 

Afijn, voordat jullie je en masse zorgen gaan maken… We hebben er zin in. De wind die nu nog flink door het want giert gaat liggen, en we dobberen als we de gribs mogen geloven in zo'n beetje een week naar de Kaapverden. Echt weg uit Europa. We zijn zo benieuwd!

 

De boot is afgeladen. Water, eten voor drie weeshuizen, nieuwe films en series op de tablets. Netjes voor fruit onder de zonnepanelen. Laatste wasjes gedaan. Satelliettelefoon en SSB-ontvanger geïnstalleerd. We zijn er klaar voor! De kinderen ook, al vinden die het niet zo fantastisch dat ze het Sinterklaasjournaal nu moeten missen. En… Zou de goede Sint ons bootje wel kunnen vinden?

 

Hasta luego!

1 opmerking:

  1. Heel veel succes. We zijn benieuwd! En ook Chiel wil graag weten of Sint jullie boot wel kan vinden.

    BeantwoordenVerwijderen