dinsdag 8 november 2016

Een beetje verliefd op La Gomera

De Canarische eilanden verrassen ons aangenaam, over het algemeen. La Gomera net nog een beetje meer. Al direct wanneer we aankomen in de haven van de hoofdstad San Sebastian voelen we ons er thuis. Het voelt een beetje als de steiger in Rabat, waar het één en al vertrekkersboten was. Ook hier is dat zo, maar dan op een nog iets grotere schaal. We worden via de marifoon hartelijk welkom geheten en naar een prima plekje gewezen. We besluiten direct voor een week te boeken, krijgen we nog korting ook. Bovendien zit er wat onrustig weer in de lucht, dus is het niet zo erg om de terugtocht naar Tenerife wat uit te stellen.
Samen met de Grutte Grize op hobbelig water richting La Gomera.

Indrukwekkende luchten. We krijgen nog een fikse bui over.

Vertrekkerssteiger op La Gomera

De aanloop van La Gomera

San Sebastian is een gezellig stadje, en we wandelen er met plezier wat rond. Het strand vlak naast de haven is heerlijk, en we hebben er veel plezier met snorkelen, kinderen ingraven en kastelen bouwen. Maar om het eiland echt te zien is een auto toch weer onontbeerlijk. We reserveren er eentje - of eigenlijk twee, maar daarover later meer - bij onze vaste leverancier Cicar. Gratis zitverhogers, gratis tweede bestuurder (al laat ik het sturen graag aan mijn betere helft over), geen eigen risico, en zoals we hebben ervaren geen gedoe bij schade. En nog lang niet duur ook. Tot zover deze reclamespot. We crossen het schitterende eiland over. Overal korte en lange wandelpaden, keurig met bordjes aangegeven. En zo groen! De vulkaan hier is al miljoenen jaren rustig, en er valt genoeg regen om planten te laten groeien. In het midden van het eiland is een prachtig laurierbos, dat goed gedijt bij de frequente mist. We genieten van de tocht, de vele prachtige uitzichten en de klauterpartijen. Aan het einde van de dag zien we de wolken over de bergen trekken, een sprookjesachtig en ook wat onheilspellend gezicht.
San SebastianDuiven zijn hier ook gewoon.


El Teide met de top in de sneeuw.


We leveren de auto in, spenderen nog een dag aan het strand, maken de kids van de Grutte Grize blij met usb-sticks vol met films en boeken en maken ons op voor ons volgende bezoek. Dinsdagochtend komen mijn broer Boudewijn en zijn vriendin Ika aan met de ferry. Ze zijn anderhalve week op Tenerife, en 'doen' nu even La Gomera. Buiten hun heerlijke gezelschap hebben ze ook een zeer goed gevulde tas met Hoogst Noodzakelijke spullen meegenomen. U kunt hierbij denken aan pepernoten, chocoladeletters, Brinta, maar ook nieuwe landvasten (begonnen aardig te slijten), een gasdrukregelaar (de oude deed het niet meer goed waardoor we ons zeer bekwaamd hadden in de kunst van 'slow cooking'). Ook de Freya was blij, want uit de tas kwam voor hen een nieuwe omvormer, waardoor ze nu ook kunnen klussen als ze voor anker liggen.

Afijn, we hebben weer een auto gehuurd, een riante 7-zitter ditmaal, en crossen opnieuw het eiland rond waarbij we nu op net weer andere plekjes stoppen. 's Avonds kruip ik tussen de kinderen in de achterhut en slaapt Michel op de bank, zodat onze gasten in ons bed kunnen slapen.

En dan komt onze heerlijke week op La Gomera ten einde. Terwijl wij weg willen varen komt juist de Agaath binnen. Jammer, net gemist! Wij gaan naar Tenerife.

1 opmerking: